Voor woningcorporaties

ThuisBaas gaat sinds 2012 succesvol de grootste uitdaging aan die er is: het aardgasvrij en energieneutraal maken van bestaande woningen. Wij helpen ook woningcorporaties die, samen met hun huurders, grote stappen willen zetten in de energietransitie. Dit doen wij door hen van A tot Z te adviseren en begeleiden bij de energetische renovatie van huurwoningen.

Vrijwillige trajecten op maat

Het energieneutraal maken van een huurwoning is meer dan alleen een technische operatie. Elk gezin heeft andere woonwensen en iedere huurwoning verdient daarom een op maat gemaakt ontwerp. Elk detail in het proces telt.

De vrijwillige, vraaggestuurde en persoonlijke aanpak van corporatiewoningen komt in het hele renovatietraject van ThuisBaas terug, van plan tot en met uitvoering. Het levert woningcorporaties onverwachte successen, vernieuwing en financiële meevallers op.

Aardgasvrij

Inmiddels heeft ThuisBaas de eerste 20 woningen van Parteon in de regio Zaanstad succesvol van het gas afgeholpen met heel veel tevreden huurders als gevolg. Daarnaast hielpen we hen bij het opzetten van een succesvol aanbestedingstraject voor de volgende 200 woningen. Woningcorporatie De Alliantie heeft in Eemnes goede ervaringen opgedaan, die nu draagvlak opleveren voor volgende renovatierondes.

Brochure voor woningcorporaties

Wilt u als woningcorporatie ook aan de slag met oudere woningen, dan kunt u de nieuwe editie van de ThuisBaas brochurebekijken. Veel plezier met de positieve ervaringen van corporatiebestuurders en -huurders.

 

Bekijk hier de Brochure Mijn woning energieneutraal voor woningcorporaties‘

U kunt een presentatie aanvragen van Marjan Minnesma door contact op te nemen met:

Marjan Minnesma: marjan.minnesma@urgenda.nl

ThuisBaas: ‘Planbureau is veel te somber!’

ThuisBaas is blij dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in haar rapport vandaag aangeeft dat huizen van particulieren (het gaat niet over appartementen of huurhuizen) voor ongeveer 35.000 euro netto energieneutraal gemaakt kunnen worden. Dat bewijst ThuisBaas al acht jaar en dat wordt nu bevestigd door wetenschappers.

Lees verder!