ThuisBaas in vakjury Energie Challenge Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam is de grootste sociale huisvester van Rotterdam met ruim 56.000 woningen in eigendom en beheer. Zo’n 20% van hun huurwoningen zijn al aardgasvrij of wordt dat de komende jaren. Dat maakt dat ongeveer 80% nog op het aardgas is aangesloten. Een groot deel daarvan bestaat uit portiekflats die tussen nu en 2050 van het aardgas gaan. Soms tegelijk met een renovatie.

Woonstad Rotterdam wil nu snelheid maken voor een beter klimaat, op een betaalbare manier en daagt iedereen uit om samen met hen de CO2-uitstoot van de bestaande portiekwoningen terug te brengen en/of de woningen aardgasvrij te maken.

Heb jij de oplossing om onze woningen in bewoonde staat snel te verduurzamen?

Waarom meedoen?

  1. Test jouw oplossing samen met Woonstad Rotterdam en onze bewoners in de praktijk in 6 tot 30 woningen;
  2. Maak kans op een grotere opdracht om samen onze woningen te verduurzamen;
  3. Doe kennis en ervaring op in het begeleiden van bewoners in de energietransitie;
  4. Krijg feedback van een vakjury en bewonersjury;

De maximaal 5 winnaars van de Woonstad Rotterdam Energie Challenge kunnen een jaar lang hun oplossing toepassen in onze woningen. De oplossingen worden in bewoonde staat toegepast en getest en besproken met bewoners en Woonstad Rotterdam.

Hier de link naar de website van de Energie Challenge met meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven. https://energiechallenge.woonstadrotterdam.nl

 

Inschrijven en meedoen kan tot 12 november 2019 en de bekendmaking is op 12 december 2019.