Opleverfeest 18 woningen bij Parteon

Dit jaar zijn ThuisBaas en Parteon druk bezig geweest om een eerste groep bewoners mee te nemen richting een (bijna) energieneutrale woning. Na de eerste 3 voor de Kerst, volgden er dit jaar nog eens 15 woningen. Afgelopen woensdag zijn deze woningen feestelijk opgeleverd in de kersverse modelwoning, in het bij zijn van Zaanstad-wethouder Songül Mutluer en Urgenda-directeur Marjan Minnesma.

De woningen zijn voorzien van spouwmuur- en bodemisolatie, een warmtepomp en lage temperatuur convectoren, een inductiekookplaat en 20 zonnepanelen. Twee woningen hebben op de slaapkamers infraroodpanelen gekregen in plaats van convectoren. De eerste resultaten van het energieverbruik zien er goed uit, de energienota’s zijn bijna nul en de bewoners zijn zeer tevreden!

ThuisBaas heeft Parteon ook ondersteund bij het succesvol aanbesteden van de volgende groep van 200 woningen en inmiddels worden daarvoor de voorbereidingen getroffen.

Parteon wil de opgedane ervaring met de energieneutrale woningen graag aan geïnteresseerde huurders laten zien en ook delen met andere woningcorporaties en heeft daarom inmiddels een modelwoning ingericht, waar zowel huurders, als woningcorporaties en installateurs kunnen komen kijken hoe een (bijna) energieneutraal huis er in de praktijk uitziet en hoe deze functioneert.