Blijf op de hoogte!

ThuisBaas: ‘Planbureau is veel te somber!’

ThuisBaas is blij dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in haar rapport vandaag aangeeft dat huizen van particulieren (het gaat niet over appartementen of huurhuizen) voor ongeveer 35.000 euro netto energieneutraal gemaakt kunnen worden. Dat bewijst ThuisBaas al acht jaar en dat wordt nu bevestigd door wetenschappers.

Lees verder!

“Ons doel was: nul op de meter”

“Toen we het huis in 2011 kochten, wilden we heel graag zonnepanelen op het dak. Maar steeds kregen we te horen dat het niet mogelijk was. Totdat we in de zomer van 2017 hier op het terras in een krant lazen over Thuisbaas.”

Lees verder!

“Van het gas af levert geld op”

“De kiem voor de operatie energieneutraal werd gelegd bij de energieleverancier waar Budde als softwaretester op de afdeling facturatie aan het werk was. Hij kwam er al snel achter dat zonnepanelen op het huis zich snel terugverdienen.”

Lees verder!

“Bedrijven, kom nu in beweging!”

Het huis van Nico en Wilma was een van de eerste energieneutrale woningen in de Zaanstreek. De operatie vond plaats in 2017. Lees het hele interview waarin ze vertellen over hun duurzame avonturen en innovatieve ideeën voor de toekomst.

Lees verder!

“Vroeger promootte ik gas”

In de jaren ’90 werkte René als energieadviseur voor Energiebedrijf Zaanstreek-Waterland, het huidige Vattenfall. „In die tijd promootte ik gas als energiebron. Daar moet je nu niet meer aan denken.” Nu woont hij in een energieneutraal (en kostenneutraal) huis.

Lees verder!

Fijne Feestdagen!

Om onze batterijen op te laden is ThuisBaas gesloten vanaf vrijdag 21 december 2018 t/m dinsdag 1 januari 2019. Op woensdag 2 januari staan we weer paraat om vol frisse moed woningen aardgasvrij en energieneutraal te maken!

Lees verder!