Het huis van mevrouw Fleumer

Pelletkachel vervangt gaskachel

De woning van mevrouw Fleumer was al volledig geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en een inductie kookplaat en 6 zonnepanelen. Het huis bevat geen centrale verwarming en werd verwarmd door een gaskachel uit 2012. Deze is vervangen door een pelletkachel. Ook zijn er een instant heater, een infraroodpaneel en 2 extra zonnepanelen geplaatst.

‘Spaargeld op de bank levert niks op.’

“Zo’n twee jaar geleden heb ik zonnepanelen laten plaatsen. Toen mijn dochter en schoonzoon daarna hun huis energieneutraal gingen maken, was ik benieuwd of dat bij mij ook mogelijk was. Ik verwarmde mijn huis met een gaskachel en kookte al op inductie. Mijn woning bleek met 2 extra zonnepanelen, een instant heater, infraroodpaneel en een pelletkachel al energieneutraal gemaakt te kunnen worden. Relatief kleine investeringen met een groot resultaat.”

Een makkelijke rekensom!

.
“Het onderhoud en het vullen van de pelletkachel met de houten korrels is wel even wennen. Toch ben ik er erg blij mee, want deze kachel geeft heerlijk warmte af en door de grote ruit zie je de sfeervolle vlammen goed. Als je kleine kinderen hebt, dan kunnen ze hun schoen bij de kachel zetten en Sinterklaasliedjes zingen. Ik heb mijn huis ook energieneutraal laten maken voor de toekomst van mijn kleinkinderen en voor een beter milieu.”

De pelletkachel

energieneutraal-huis-pelletkachel

Het vullen van de pelletkachel

.

“Nu draag ik bij aan een betere toekomst.”
.

energieneutraal-pelletkachel

Wel zo makkelijk, een afstandsbediening voor de kachel

energieneutraal-brochure-voorbeelden

Bekijk hier onze brochure

.
Ook een energieneutraal huis zoals mevrouw Fleumer?


Doe mee!

energieneutraal-huis-wormerveer

Mevrouw Fleumer in de achtertuin

.
“Sommige mensen snappen niet waarom ik dit nog doe op mijn leeftijd, dus leg ik het aan hen uit. Ik heb nu het geld om het te doen en kan dat spaargeld wel op de bank laten staan, maar daar levert het bijna niks op. Nu draag ik bij aan een schonere lucht en een betere toekomst.”