Mee doen

Wilt u ook een energieneutraal huis, waarbij u in één keer helemaal van het gas af gaat én u alle benodigde elektriciteit zelf opwekt met zonnepanelen of een zonnepergola? Heeft u een koophuis met een eigen dak en woont u binnen het Thuisbaas Werkgebied (zie onderstaande kaart)? Dan kunt u zich opgeven! U krijgt er een huis voor terug dat klaar is voor de toekomst.

Klik op de knop hieronder en vul het aanmeldformulier in. We nemen dan contact met u op. Hiernaast leest u hoe we samen concreet aan de slag gaan.

Woont u buiten ons werkgebied, dan plaatsen wij u op de wachtlijst en houden u op de hoogte wanneer ons werkgebied zich uitbreidt.

NB. Woont u in Amsterdam en wilt u uw appartement gasvrij maken en daarbij gebruik maken van de subsidie Amsterdam Aardgasvrij? Ontdek hier onze aardgasvrije oplossing voor appartementen!

Ik meld me aan!

Het Thuisbaas Werkgebied
Het specifieke gebied waarin Thuisbaas opereert, vindt u in de onderstaande kaart.

Stap 1: We kijken samen of uw huis geschikt is

Tijdens het oriënterend gesprek kijkt Gijs samen met u of uw huis geschikt is om energieneutraal te maken. We bespreken bijvoorbeeld het beschikbare dakoppervlak en uw huidige energieverbruik. Verder lichten we onze werkwijze toe, verkennen we samen de mogelijkheden bij u thuis en komen de verschillende financieringsmogelijkheden aan de orde. Natuurlijk is er ook ruimte voor uw vragen en wensen. Misschien heeft u al ideeën over hoe u uw woning duurzaam wilt verwarmen? Dit oriënterend gesprek duurt ruim een half uur en aan het eind wordt vanzelf duidelijk of uw huis geschikt is en of u enthousiast het traject in wilt gaan.

Stap 2: U vult een inventarisatieformulier in

Als uw huis geschikt is en u ziet de financiering voor u kunnen we van start! U wordt gekoppeld aan onze energie adviseur Tom, Juke of Edwin en hij of zij zal u vragen een inventarisatie in te vullen. Dit is wat huiswerk om de kenmerken van uw woning en uw energieverbruik in kaart te brengen.

Stap 3: U ontvangt van ons een concept plan

Zodra de inventarisatie bij ons binnen is gaat onze energie adviseur aan de slag om alles te berekenen en te analyseren. Op basis van deze uitkomsten, zal hij of zij een concept plan maken. U kunt het concept plan zien als een praatdocument, want het vormt de leidraad voor het gesprek bij u thuis.

Stap 4: Het concept plan en uw wensen nemen we samen met u door

Tijdens een gesprek bij u thuis neemt onze energie adviseur het concept plan en uw wensen met u door. Ook gaan jullie samen door het huis om te bekijken hoe de nieuwe technieken fysiek hun plek kunnen vinden bij u thuis. Dit is ook bedoeld om te kijken of er niets is vergeten.

Stap 5: U ontvangt van ons een definitief plan

Op basis van het huisbezoek maakt onze energie adviseur een definitief plan voor u. Dit is een op maat gemaakt plan, waarin we ook een gedetailleerd overzicht geven van de beoogde kosten van de uitvoering.

Stap 6: Als u dat wilt, ontvangt u van ons een calculatie voor de uitvoering

Als u enthousiast bent over het definitieve plan en over wilt gaan tot uitvoering, maken we een calculatie voor u. Daarin ziet u de exacte kosten van de uitvoering. Zodra u de overeenkomst heeft getekend kunnen we aan de slag! Wij gaan dan de uitvoerende werkzaamheden plannen en voorbereiden.

Stap 7: De uitvoerende werkzaamheden worden door ons voorbereid

De voorbereiding start met een schouw bij u thuis door de installateur, die op basis daarvan een compleet plan van aanpak maakt. Vervolgens spreken we met u een week af waarbinnen de werkzaamheden bij u thuis kunnen worden uitgevoerd. Voorafgaand aan de uitvoeringsweek ontvangt u van ons een gedetailleerde werkinstructie, waarin precies staat wat u kunt verwachten.

Stap 8: De werkzaamheden bij u thuis zijn binnen 1 a 2 weken klaar

De hoofdwerkzaamheden bij u thuis starten altijd op een maandag, waarbij in de week voorafgaand vaak al de meterkast wordt aangepast. Afhankelijk van de grootte van het project zijn er soms een aantal extra dagen nodig om de puntjes op de i te zetten. Na de oplevering blijven we met u meekijken of alles goed werkt.