Veelgestelde vragen ThermoShield

Energiebesparende muurverf ThermoShield

Wat is ThermoShield Interieur?

ThermoShield Interieur is de hoogwaardige, matte, damp-open muurverf op waterbasis, voor binnentoepassingen.* Het is een milieuvriendelijke muurverf met een zeer lange levensduur en eigenschappen, die zowel het comfort en binnenklimaat in een ruimte verbeteren als de energiekosten verlagen.

Het geheim van de comfortverhogende en energiebesparende werking zit in de microscopische keramische bolletjes, die in de verf zitten. Een technologie die ooit is ontwikkeld door NASA voor het hitteschild van de Space Shuttle. Deze technologie is doorontwikkeld door de producent van ThermoShield tot een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem.

* Naast Interieur heeft Thermoshield ook verf ontwikkeld voor onder andere buiten (Exterieur) en voor daken (TopShield). Deze zijn ook te bestellen via ThuisBaas: zie de 4e vraag hieronder ‘ welke soorten ThermoShield verf kan ik nog meer bestellen?’

Waaruit bestaat ThermoShield Interieur?

Naast speciale hoogwaardige bindmiddelen, pigmenten, activatoren en water bestaat ThermoShield Interieur voor de helft uit microscopische keramische bolletjes, die vacuüm gezogen zijn. Dit thermokeramisch membraan zorgt voor de comfortverhogende en energiebesparende eigenschappen van de verf.

Wat zijn de voordelen van ThermoShield Interieur?

De verf is in staat om het comfort en het binnenklimaat in een ruimte te verbeteren en heeft energiebesparende eigenschappen, waardoor de energiekosten omlaag gaan. Lees hieronder hoe het werkt.

ThermoShield verbetert het comfort en het binnenklimaat in een ruimte, doordat het zorgt voor een constante, optimale luchtvochtigheid en een constante kamertemperatuur. Het houdt de muren en de ruimte koeler in de zomer en warmer in de winter.

Muren die met ThermoShield Interieur behandeld zijn, hebben een laag met daarin microscopisch kleine keramische bolletjes die vacuüm gezogen zijn. In de zomer, als de luchtvochtigheid hoger is, nemen deze keramische bolletjes het vocht in de ‘poriën’ tussen de bolletjes op. Dit verdampt waardoor de muren in de zomer koel blijven. Ze zorgen ook voor een constante, optimale luchtvochtigheid.

In de winter zorgen deze keramische bolletjes ervoor dat de warmte in de ruimte via de muren en plafonds wordt gereflecteerd. Ze kaatsen de warmte als het ware terug de ruimte in en stralen zo warmte af. Hierdoor gaat er veel minder warmte verloren via de muren en wordt de temperatuur in de ruimte gelijkmatiger verdeeld. Er is geen sprake meer van koude lucht aan de grond of te warme lucht aan het plafond, of van tocht.

Door de goede warmteverdeling en directe warmtestraling werkt ThermoShield energiebesparend en brengt het de energiekosten omlaag.

De temperatuur in de ruimte ligt gemiddeld 1 a 2°C hoger* dan in een ruimte waarin de muren en plafonds niet zijn behandeld met ThermoShield Interieur. Er hoeft dus minder gestookt te worden om het aangenaam warm te hebben, wat zorgt voor een directe besparing op de stookkosten, van gemiddeld 10% (uitgaande van 1°C lager is 7% besparing op gas).

Nota bene:
Het effect van warmtestraling van de wanden wordt versterkt wanneer u uw huis verwarmt met infraroodverwarming, omdat infrarood beter reflecteert dan reguliere convectie verwarming. De warmtestraling versterkt het infrarood principe, wat ThermoShield en infraroodverwarming een mooi duo maakt als het om energiebesparing gaat.

Tot slot onttrekken de keramische bolletjes in de verf het vocht uit de muren, wat de isolatiewaarde van de muur verhoogt. 4% méér vocht leidt namelijk tot een daling van de isolatiewaarde van 50%.** Daarnaast kan een ruimte met droge wanden sneller opwarmen. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en wordt energie bespaard.

Naast de verhoging van comfort en energiebesparing brengt ThermoShield ook andere voordelen met zich mee. Bekijk hier de tabel ‘Alle voordelen op een rij’ met daarin de vergelijking van ThermoShield Interieur met reguliere muurverf.

ThermoShield-energie-besparen

* Deze positieve temperatuurverschillen zijn aangetoond in diverse onderzoeken waarbij met uiterst gevoelige apparatuur o.a. de afstralingstemperaturen van de wanden, plafond, vloer, ramen en deuren werden vastgesteld. Hieruit kunnen vervolgens de gevoelstemperaturen afgeleid worden.

** Bron: “Die konstruktiven Grundlagen des Wärme- und Kälteschutzes im Wohn- und Industriebau”, tabel 12 “Der Einfluß eines Feuchtigkeitsgehaltes auf die Wärmeleitzahl von Baustoffen und Wärmeschutzmaterialien bei Wänden”, pag. 29, J.S. Cammerer< Springer Verlag Berlin, 1936.

Zijn er nadelen verbonden aan ThermoShield Interieur?

Het materiaalverbruik van ThermoShield ligt iets hoger; een verbruik van gemiddeld 1 liter op 3 m2, uitgaande van 2 lagen.

ThermoShield verf is niet transparant te maken, in verband met de keramische bolletjes in de verf. Het is ook altijd mat. Mocht u graag zijdeglans verf willen, dan kan met ThermoShield GlossPlus een transparante, glanzende laag worden aangebracht. Deze is niet direct mengbaar met ThermoShield Interieur, maar dient naderhand apart opgebracht te worden.

De verf kan spetteren wanneer het met een roller wordt aangebracht. Dit zijn geen verfspetters maar keramische elementjes die uit de verf ‘geslingerd’ worden. Het is daarom zaak de verf voorzichtig op te brengen.

ThermoShield Interieur is goed te reinigen, maar het is geen schrobvaste verf zoals sommige andere verven dat wel zijn.

Welke soorten ThermoShield verf kan ik nog meer bestellen?

ThermoShield heeft naast ThermoShield Interieur een uitgebreid assortiment. Deze producten kunt u ook via ThuisBaas bestellen: als u ons een mail stuurt via info@thuisbaas.nl, dan kunt u via factuur betalen.

Het assortiment bestaat uit:

– ThermoVital. Dit is schimmelvoorkomende verf, die vergelijkbaar is met ThermoShield Interieur maar speciaal is ontwikkeld voor vochtige ruimten zoals badkamers. Om zwaar beschimmelde ruimten aan te pakken, kan eerst VitalAktiv worden ingezet op de schimmel. VitalPro kan met een vernevelaar worden ingezet om de sporen uit het interieur (uit de lucht) te verwijderen (hierbij kunnen de meubels, raamdecoratie en dergelijke in de ruimte blijven).
Inhoud: 5 liter of 12,5 liter
Prijs 5 liter: vanaf €81,68 incl. BTW
Prijs 12,5 liter: vanaf €189,06 incl. BTW

Kleur: wit of alle RAL, NCS en Sikkens kleurnummers
Het theoretische verbruik (o.a. afhankelijk van de ondergrond) van ThermoShield ThermoVital is 1 liter per 3 m2. Dit is gebaseerd op het aanbrengen van 2 lagen per roller/kwast of eenmaal (airless) spuiten.

– ThermoShield Exterieur. Dit is buitenverf voor alle gevels, met uitzondering van hout en kalk. ThermoShield Exterieur gaat minstens 15 jaar mee (geeft geen scheurtjes) en zorgt voor minder verfbeurten, koelere gebouwen in de zomer, warmere gebouwen in de winter en voor lagere energiekosten. Daarnaast is de verf minder gevoelig voor algen en vuilaanslag.
Inhoud: 5 liter of 12,5 liter
Prijs 5 liter: vanaf €102,25 incl. BTW
Prijs 12,5 liter: €240,49 incl. BTW
Kleur: wit of alle RAL, NCS en Sikkens kleurnummers
Het theoretische verbruik (o.a. afhankelijk van de ondergrond) van ThermoShield Exterieur is 1 liter per 3 m2. Dit is gebaseerd op het aanbrengen van 2 lagen per roller of kwast.

– ThermoShield History. Dit is eenzelfde product als ThermoShield Exterieur maar dan voor alle gevels op kalk- en kleibasis.
Inhoud: 5 liter of 12,5 liter
Prijs 5 liter: vanaf €117,98 incl. BTW
Prijs 12,5 liter: vanaf €279,81 incl. BTW
Kleur: wit of alle RAL, NCS en Sikkens kleurnummers
Het theoretische verbruik (o.a. afhankelijk van de ondergrond) van ThermoShield History is 1 liter per 3 m2. Dit is gebaseerd op het aanbrengen van 2 lagen per roller of kwast.

– ThermoShield Nature. Dit is houtverf voor niet-maatvast hout zoals rabatdelen, schuttingen, boeidelen, etc. Maatvaste delen zijn scharnierende delen zoals uitzetramen en deuren die in een sponning of omlijsting zitten. Uitzetting of een (te dikke) verflaag kan tot klemmen leiden. ThermoShield Nature zorgt voor een langere levensduur en een optimale bescherming van hout. Dat betekent bescherming tegen vocht (kans op rot) en droogte (kans op scheuren). ThermoShield Nature is een matte houtverf. Mocht u graag een zijdeglans willen, dan is ThermoShield ‘Lasur’ een optie; dit is een ThermoShield Nature product met minder pigment in de kleur van het hout.
Inhoud: 2,5 liter of 5 liter
Prijs 2,5 liter: vanaf €98,31 incl. BTW
Prijs 5 liter: vanaf €181,50 incl. BTW
Kleur: wit, alle RAL, NCS en Sikkens kleurnummers, Lasur Grenen, Lasur Basic
Het theoretische verbruik (o.a. afhankelijk van de ondergrond) van ThermoShield Nature is 1 liter per 5 m2. Dit is gebaseerd op het aanbrengen van 2 lagen met kwast (of evt. roller).

– ThermoShield TopShield. Dit is dakverf voor dakpannen en platte daken met een hellingshoek van 6%.* ThermoShield TopShield zorgt ervoor dat de levensduur van dakbedekking met minimaal 10 jaar wordt verlengd, gebouwen koeler blijven in de zomer en dat zonnepanelen een hogere opbrengst hebben. Het rendement van zonnepanelen loopt namelijk met zo’n 5-10% terug naarmate het dak meer warmte op de achterzijde van de panelen afstraalt. Een dak dat is behandeld met ThermoShield TopShield geeft minder warmte-afdracht.
*Daken moeten een hellingsgraad van 6% hebben zodat er niet voortdurend water op blijft staan – dit in verband met kans op vorstschade.
Inhoud: 5 liter of 12,5 liter
Prijs 5 liter: vanaf €117,98 incl. BTW
Prijs 12,5 liter: vanaf €279,81 incl. BTW

Kleur: wit of alle RAL, NCS en Sikkens kleurnummers
Het theoretische verbruik (o.a. afhankelijk van de ondergrond) van ThermoShield TopShield is 1 liter per 2 m2. Dit is gebaseerd op het aanbrengen van 2 lagen per roller of kwast.

– ThermoShield Stucco-Tex. Dit is sierpleister voor alle gevels. ThermoShield Stucco-Tex gaat minstens 15 jaar mee (geeft geen scheurtjes), zorgt voor minder verfbeurten, koelere gebouwen in de zomer, warmere gebouwen in de winter en voor lagere energiekosten.
Keuze uit: Stucco-Tex fijne korrel en grove korrel
Stucco-Tex grove korrel 0,8 – 1,0 mm.
Aan te brengen met een spack-spuitmachine (opening 2 mm).

Inhoud: 15 kilo
Prijs: €217,80 incl. BTW (voor de witte kleur)
Kleur: wit of alle RAL, NCS en Sikkens kleurnummers

In welke kleuren is ThermoShield Interieur verkrijgbaar?

ThermoShield Interieur is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren uit de NCS-, Sikkens-, en RAL-waaier.*

Wanneer u op ThuisBaas een bestelling plaatst, vragen we u een RAL kleurcode in te vullen. RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. De kleurdefinities zijn de standaard in de industrie, het verkeer en de bouw. U kunt de gewenste RAL kleur en bijbehorende RAL kleurcode vinden op www.ralkleuren.com.

Mocht u graag een kleur verf willen die niet in de RAL kleurwaaier te vinden is, neem dan contact met ons op via 020 – 435 7557  ofinfo@thuisbaas.nl. U kunt dan de gewenste kleur aan ons doorgeven, maar ook is het mogelijk de kleurstalen naar ons op te sturen om de kleur ‘in te lezen’. ThermoShield kan ook de juiste kleur herleiden van een restantje verf van de muur of uit de emmer.

* ThermoShield kan niet de kleuren maken van de kleurwaaiers van Histor en Flexa. Dit kunnen alleen de winkels of bouwmarkten waar deze merken worden verkocht. Mocht u een kleur van de kleurwaaier van een van deze merken willen kunnen we de kleur voor u maken die er het dichtste bij ligt, zoals hierboven genoemd.

ThermoShield is niet ‘transparant’ te maken, en alleen in matte uitvoering verkrijgbaar, vanwege de keramische bolletjes in de verf. Wel heeft ThermoShield ‘GlossPlus’ in het assortiment, waar een laag van kan worden aangebracht over de muurverf heen, voor een zijdeglans effect.

Waarom wordt voor gekleurde verf een meerprijs berekend (kleurkosten)?

Alle verf moet worden nabehandeld, wat betekent dat er kleurpigmenten en titaanwit aan toegevoegd moet worden om de gewenste kleur en noodzakelijke dekking te krijgen. Naast de kosten van pigment zit hier tevens extra werk in. Om deze redenen hanteert Coateq BV (exclusief importeur van ThermoShield) de prijs van € 2,00 per liter extra voor alle kleuren (€10,- kleurkosten voor de 5 liter verpakking, en €25,- kleurkosten voor de 12,5 liter verpakking).

Alleen de helder witte kleur RAL 9010 beschouwt ThermoShield als ‘standaard’ en daarover worden geen kleurkosten gerekend.

Is ThermoShield Interieur duurzaam en milieuvriendelijk?

ThermoShield is duurzaam vanwege de zeer lange levensduur en de energiebesparende eigenschappen. Daarnaast bevatten ThermoShield producten geen weekmakers en vrijwel geen oplosmiddelen (< 2 g/ltr). De verf wordt met aandacht voor het milieu geproduceerd, wat betekent dat er relatief weinig CO2 vrij komt bij de productie ervan ten opzichte van conventionele verven.
Ook is ThermoShield gecertificeerd met het GREENGUARD Gold Certificaat, wat de strengste criteria hanteert op het gebied van veiligheid voor gevoelige, kwetsbare personen (zoals kinderen en ouderen) en ervoor zorgt dat een product aanvaardbaar is voor gebruik in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen. Er wordt aan gerefereerd door zowel The Collaborative for High Performance Schools (CHPS) en de Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Building Rating.

Waarom heb ik nog niet eerder van ThermoShield verf gehoord?

De reden dat ThermoShield minder bekend is dan enkele andere merken, is tweeledig. Enerzijds domineren in de markt grote aanbieders van verf. Zij hebben enorme marketingbudgetten waardoor zij hun verf grootschalig kunnen promoten. De grote aanbieders hebben echter geen keramisch product in hun assortiment, waardoor verf met microscopische keramische bolletjes minder bekend is.

Anderzijds wordt ThermoShield onder andere gepropageerd vanwege de lange levensduur. Dit strookt niet met het verdienmodel van de gevestigde logistieke verkoopkanalen (waarbij de verf van de producent via de verfgroothandel wordt verkocht). Ook houden veel schilders zich aan de verfbestekken waarin de gangbare merken worden voorgeschreven. De onderhouds- en schildersbranche is over het algemeen behoudend.

Toepassing

Hoeveel m2 kan ik schilderen met 1 liter ThermoShield Interieur?

Met 1 liter ThermoShield Interieur verf kunt u 3 m2 schilderen (uitgaande van 2 lagen en een vlakke ondergrond).

Heb ik een voorbehandeling nodig met ThermoShield Interieur?

Nee, alleen indien de ondergrond zanderig (lees: zuigend) is. Dit kunt u controleren door met een plantenspuit wat waternevel op de wand te spuiten; trekt het vocht direct in de ondergrond, dan is deze zuigend. Voorbehandeling betekent dan dat het materiaalverbruik binnen de perken blijft.
Bij een gestucte muur (of gipswand) kan vooraf een fixeer aangebracht worden, om het materiaalverbruik beperkt te houden. Het fixeermiddel van ThermoShield heet FixPlus. Dit concentraat kan worden aangelengd met 1 tot 4 delen schoon water (resp. matig tot sterk zuigend).
Fix Plus kunt u ook via ThuisBaas bestellen en kost 46,58 euro incl. BTW voor 5 liter. Fixplus kunt u bestellen door een mail te sturen naar info@thuisbaas.nl.

Is ThermoShield Interieur geschikt voor alle soorten muren/ondergrond?

Ja, ThermoShield Interieur is geschikt voor vrijwel alle ondergronden binnenshuis, zoals behang, oude verflagen die intact zijn, nieuw en oud pleisterwerk, steenachtige ondergrond, hout, gipsplaat, kunststof, schuimtapijt, textiel en metaal. De ondergrond moet wel schoon, vetvrij, droog en vrij van losse delen zijn.

We adviseren een damp-open ondergrond. Een damp-open ondergrond wordt gekenmerkt door materialen die in staat zijn om de ondergrond te ontvochtigen. Vocht kan dan door het materiaal (bouwdeel) naar buiten. Een damp-dichte ondergrond laat geen ontvochtiging toe. Naarmate de dampdoorlaatbaarheid van de ondergrond hoger is, is het ontvochtigende effect van ThermoShield ook groter, en zal de isolerende waarde van de ondergrond toenemen.

Hoe droog moet de ondergrond zijn?

De ondergrond dient aan de oppervlakte droog te zijn in verband met een goede hechting.

Kan ik over oude verflagen heen schilderen?

Ja, dat kan, mits deze schoon (niet vet of vuil) en dragend (niet afbladderen of vochtbobbels vertonen) zijn. Bij gele vochtvlekken dient u deze plekken eerst te ‘isoleren’ door middel van speciale isolerende verf.

Hoe kan ik de verf het beste aanbrengen?

ThermoShield Interieur is eenvoudig te verwerken. De verf kan worden verspoten, of met een vachtroller of een kwast worden aangebracht. Als u kiest voor een kwast raden we een ronde kwast aan, kiest u voor een verfrol dan raden we een fijne vachtroller aan. Airless spuit: 0,019 – 0,021 inch*, ca. 100 bar (eventueel de zeef uit het handpistool verwijderen).

De verf kan eventueel worden verdund met 0 – 5% leidingwater. We raden aan dit te doen als de ondergrond sterk zuigend is (zoals bij bijvoorbeeld nieuw stucwerk) of wanneer de verf ietwat lobbig is doordat deze te lang niet gebruikt is.

* 19/1000 inch is de feitelijke spuitkop-opening, deze wordt gebruikt door de professionele schilder en is gelijk aan ca. 0,48mm.

Welke laagdikte moet ik bij ThermoShield Interieur aanhouden?

Per m2 is circa 150ml verf nodig. Vervolgens eenzelfde tweede laag aanbrengen.

Hoe snel is ThermoShield Interieur overschilderbaar?

Na 4 uur kunt u een tweede laag ThermoShield Interieur aanbrengen (bij 20°C en 60% relatieve luchtvochtigheid).

Hoe snel treden de voordelige eigenschappen in werking?

ThermoShield Interieur regelt zichzelf in en na 36 dagen zullen al de beschreven eigenschappen volledig tot hun recht komen.

Wat is de levensduur van ThermoShield Interieur?

De levensduur is feitelijk onbeperkt. ThermoShield kent geen bladderend effect (‘flaking’ genoemd). Deze oprekking van de levensduur geeft een forse kostenbesparing.

Is het mogelijk om verftechnisch advies te ontvangen?

Ja, dit is mogelijk. Coateq BV geeft gratis verftechnische adviezen. Coateq BV is exclusief importeur van ThermoShield voor de Benelux, en is gevestigd te Haarlem.

Mocht u graag verftechnisch advies ontvangen, dan kunt u contact met ons opnemen per mail via info@thuisbaas.nl. Het is belangrijk dat u vooraf enkele foto’s van de bestaande situatie toestuurt en uw wensen of eventueel spelende problemen hierbij vermeld. Wij zullen dit dan bespreken met Coateq BV.

Energiebesparing

Hoe werkt ThermoShield Interieur energiebesparend?

ThermoShield Interieur werkt energiebesparend en brengt de energiekosten omlaag door de goede warmteverdeling en directe warmtestraling.

De temperatuur in de ruimte ligt gemiddeld 1 a 2°C hoger dan in een ruimte waarin de muren en plafonds niet zijn behandeld met ThermoShield Interieur. Er hoeft dus minder gestookt te worden om het aangenaam warm te hebben, wat zorgt voor een directe besparing op de stookkosten, van gemiddeld 10% (uitgaande van 1°C lager is 7% besparing op gas).

Daarnaast onttrekken de keramische bolletjes in de verf het vocht uit de muren, wat de isolatiewaarde van de muur verhoogt. 4% méér vocht leidt namelijk tot een daling van de isolatiewaarde van 50%. Daarnaast kan een ruimte met droge wanden sneller opwarmen. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en wordt energie bespaard.

Hoe kan ik optimaal gebruik maken van de energiebesparende eigenschappen?

Om optimaal gebruik te maken van de energiebesparende eigenschappen is het aan te raden om binnen zoveel mogelijk af te werken met de verf, in ieder geval ook de plafonds. Reflectie vanuit de verf is een vast gegeven. Naarmate meer oppervlakken met ThermoShield Interieur geschilderd worden, zal de reflectie (lees: besparing) evenredig toenemen. Omgekeerd geldt uiteraard hetzelfde.
Wanneer het plafond niet wordt meegenomen is het terugkaatsende effect een stuk minder waardoor de warmte – zoals gewoonlijk – wel onder het plafond blijft hangen. Indien het plafond de helft van het te schilderen oppervlak uitmaakt en er wordt besloten deze niet mee te schilderen, dan zal de energiebesparing dus ook halveren en het comforteffect zal naar verhouding afnemen (tocht en luchtverplaatsing blijven aanwezig vanwege temperatuurverschillen in de ruimte).

Een andere mogelijkheid om er optimaal gebruik van te maken is uw huis verwarmen met infraroodverwarming. Het effect van warmtestraling van de wanden wordt versterkt wanneer u uw huis verwarmt met infraroodverwarming, omdat infrarood beter reflecteert dan reguliere convectie verwarming. De warmtestraling versterkt het infrarood principe, wat ThermoShield en infraroodverwarming een mooi duo maakt als het om energiebesparing gaat.

Klik hier voor meer informatie over infraroodverwarming van het Nederlandse merk ThermIQ.

Hoeveel energie kan ik besparen met ThermoShield Interieur?

Gemiddeld kan 10% worden bespaard op de energiekosten, uitgaande van 1 graden lager is 7% besparing op gas.

De verf van ThermoShield zou dan in principe ook niet met reguliere muurverf vergeleken moeten worden, maar met andere energiebesparende maatregelen.

Kan ik mijn thermostaat lager zetten als ik ThermoShield Interieur op de wanden heb?

Nee, de thermostaat slaat alleen éérder af. Een handbediende verwarming kan wel eerder teruggedraaid worden.

Hoe kom ik aan bewijslast over de werking van de verf en de energiebesparing?

Er zijn talloze onderzoeken naar de werking van ThermoShield gedaan, zowel door gerenommeerde instituten en universiteiten als door commerciële onderzoekbureaus. Deze hebben onderzoek gedaan naar de werking van de verf, de vochtregulerende eigenschappen waaronder het voorkomen van schimmel, de energiebesparing, de akoestische eigenschappen, de levensduur, brandveiligheid en de verhoogde lichtopbrengst. Een deel van de onderzoeken vindt u op www.thermoshield.nl/onderzoeksrapporten
Mocht u vragen hebben over de onderzoeken, dan beantwoorden we deze graag.

Naast de onderzoeksresultaten zijn de praktijkervaringen van de eindgebruikers natuurlijk belangrijk. Zij vertellen over een verhoogd comfort, lagere stookkosten, een (zeer) lange levensduur en minder vochtproblemen. We zullen geleidelijk voorbeelden toevoegen bij ‘voorbeelden uit de praktijk’.

Comfort

Hoe werkt ThermoShield Interieur comfortverhogend?

ThermoShield verbetert het comfort en het binnenklimaat in een ruimte, doordat het zorgt voor een constante, optimale luchtvochtigheid en een constante kamertemperatuur. Het houdt de muren en de ruimte koeler in de zomer en warmer in de winter.

Muren die met ThermoShield Interieur behandeld zijn, hebben een laag met daarin microscopisch kleine keramische bolletjes die vacuüm gezogen zijn. In de zomer, als de luchtvochtigheid hoog is, nemen deze keramische bolletjes het vocht in de ‘poriën’ tussen de bolletjes op, dat verdampt en zorgt ervoor dat de muren in de zomer koel blijven. Ze zorgen ook voor een constante, optimale luchtvochtigheid.

In de winter zorgen deze keramische bolletjes ervoor dat de warmte in de ruimte via de muren en plafonds wordt gereflecteerd, ze kaatsen de warmte als het ware terug de ruimte in en stralen warmte af. Hierdoor gaat er veel minder warmte verloren via de muren en wordt de temperatuur in de ruimte gelijkmatiger verdeeld. Er is geen sprake meer van koude lucht aan de grond en warme lucht aan het plafond, of van tocht.

Hoe heeft ThermoShield Interieur invloed op de luchtvochtigheid in een ruimte?

ThermoShield Interieur zorgt voor een constante, optimale luchtvochtigheid. In de zomer, als de luchtvochtigheid hoger is, nemen deze keramische bolletjes het vocht in de ‘poriën’ tussen de bolletjes op, dat verdampt en zorgt ervoor dat de muren in de zomer koel blijven.

Het overtollig vocht wordt alleen opgenomen wanneer de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte hoger is dan wat de verflaag op de wand heeft. Na vochtopname leidt verdamping tot een verkoeling. Zonder vocht gaat dit proces niet op.

Door de constante, optimale luchtvochtigheid gaat ThermoShield ook schimmelvorming tegen, want bij een hoge luchtvochtigheid ontstaat condensvorming op de koude plaatsen op de wand. Door ThermoShield is de contacttemperatuur op de wand iets hoger, wat zorgt voor een verschuiving van het dauwpunt (het moment waarop condensatie optreedt). Zo wordt condensvorming voorkomen en daarmee ook het ontstaan van schimmels.

Let wel; ThermoShield heeft een goede vochtregulerende werking, maar kan niet de oorzaak van een vochtprobleem aanpakken.

Wat doet ThermoShield Interieur met koudebruggen?

ThermoShield minimaliseert koudebruggen, doordat het de temperatuur van de muren verhoogt en dus ook van de koude plaatsen op de wand. Hierdoor wordt warmteverlies gereduceerd en verschuift het dauwpunt waardoor eventuele condensatie afneemt.

Garantie

Wordt er garantie gegeven op ThermoShield verf?

De volgende eigenschappen van ThermoShield Interieur worden gegarandeerd: vochtregulering, infraroodreflectie en flexibiliteit (waardoor geen scheurtjes ontstaan). Voor binnen is de levensduur feitelijk oneindig.

In geval van bouwkundige gebreken wordt geen garantie verleend. Hieronder vallen bijvoorbeeld lekkages, scheurvorming van de wand, daklekkages, mechanische belasting en schimmelvorming. Ook bij het niet juist opvolgen van de instructies (zie technische documentatie) is er geen beroep op garantie mogelijk.

Bezorging en retournering

Wat is de levertijd?

De levertijd is (in de regel) twee werkdagen, dus op dag 1 bestellen is uiterlijk dag 3 leveren.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij bestellingen boven de €150 euro is de verzending gratis. Bij bestellingen onder de €150 euro zijn de bezorgkosten €12,50.

Kan ik mijn aankoop retourneren?

Ja, u kunt uw aankoop binnen 14 dagen retourneren mits u witte verf (RAL 9010 of 9003) heeft besteld en u deze in originele, onbeschadigde verpakking terug stuurt. Andere kleuren verf kunnen helaas niet worden geretourneerd. De retourkosten zijn voor rekening van de terugsturende partij.

Retourzendingen dienen van te voren worden gemeld, door een mail te sturen naar info@thuisbaas.nl en info@thermoshield.nl. Vervolgens kunt u de witte verf retour sturen (of persoonlijk terugbrengen) naar:

Coateq BV
Henk van Leeuwen en Ron Willemse
Tappersweg 8a
2031 ET Haarlem

Creditering vindt binnen 5 werkdagen plaats na ontvangst van de verf.

Over ThermoShield

Waarom kiest ThuisBaas voor ThermoShield?

ThuisBaas is enthousiast over de energiebesparende muurverf van ThermoShield omdat het goed past in ons streven om bestaande woningen energieneutraal te maken. Bij het energieneutraal maken van bestaande woningen maken wij veelvuldig gebruik van lage temperatuur verwarming, via onder andere warmtepompen en zonnecollectoren. Bij lage temperatuur verwarming is het niet alleen van belang dat de warmte goed wordt afgegeven, maar ook dat de warmte die duurzaam wordt opgewekt zo lang en goed mogelijk behouden blijft en benut kan worden. Met ThermoShield Interieur gaat (een groot gedeelte van de) warmte niet langer verloren via de muren, maar wordt de warmte via de muren terug de ruimte in gekaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Ook in woningen, die zijn uitgerust met infraroodverwarming blijkt uit onderzoek dat de energiebesparende muurverf het energieverbruik vermindert. De infraroodstraling verhoudt zich heel goed met de specifieke eigenschappen van de muurverf, waardoor naar verhouding het effect zelfs beter is als het wordt vergeleken wordt met convectiewarmte.

Kortom; het is een maatregel die bij elk type verwarming zijn toegevoegde waarde zal bewijzen en ervoor zal zorgen dat de gewenste temperatuur eerder zal worden bereikt en de thermostaat dus eerder af zal slaan.

Waar wordt ThermoShield verf gemaakt?

ThermoShield wordt geproduceerd door SICC GmbH in Berlijn en gedistribueerd door Coateq BV, gevestigd aan Tappersweg 8a, 2031 ET Haarlem. Coateq BV is exclusief importeur voor de Benelux.

Contactgegevens ThermoShield

ThermoShield wordt gedistribueerd door Coateq BV:

Coateq BV
Henk van Leeuwen en Ron Willemse
Waterland 19
1948 RK Beverwijk
T 023 – 532 65 63
E info@coateq.nl