Blog
4 feiten & fabels
 over de nieuwste oplossing in een energieneutraal huis

Zonnepanelen kent iedereen en ook andere oplossingen in een energieneutraal huis zoals een warmtepomp, instant heater, lagetemperatuurverwarming en infraroodpanelen worden steeds bekender. Maar dat er ook nieuwe oplossingen bij komen die steeds meer mogelijkheden bieden, dat weet niet iedereen. Eén van die nieuwe oplossingen is de zonnepergola: een pergola gemaakt van hout, die vrijstaand rondom het huis geplaatst kan worden en zonne-energie opwekt.

1. FABEL:
Als het dak van uw huis te klein is voor veel zonnepanelen kunt u uw huis niet energieneutraal maken

Met een zonnepergola kan dat wel. Door de goede opbrengst zonne-energie is het mogelijk om alsnog op energieneutraal uit te komen als het dakoppervlak van uw huis klein is, of ongunstig ligt ten opzichte van de zon. De zonnepergola kunt u vrijstaand rondom het huis of in de tuin plaatsen. Hierdoor kunt u uw perceel optimaal benutten voor het opwekken van zonne-energie.

2. FEIT:
De zonnepergola is te gebruiken als carport voor een eigen ‘Fastned’ laadstation thuis

De zonnepergola is gemaakt om vrijstaand te plaatsen; in uw tuin voor een overdekt terras of als carport voor uw auto. Als u ‘m als carport gebruikt en u een hybride of elektrische auto heeft, creëert u zo uw eigen overdekte laadstation thuis. Zo laadt u uw auto op met zonne-energie van uw eigen carport.

3. FABEL:
Zonnepanelen gaan langer mee dan de constructie waar ze op liggen

De zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee en de zonnepergola is gemaakt van een kwaliteit die dermate hoog is, dat de zonnepergola minstens zo lang mee gaat als de zonnepanelen die erop liggen. De zonnepergola is gemaakt van duurzaam gelamineerd lariks hout, wat geschikt hout is voor terras overkappingen en carports.

4. FEIT:
De zonnepergola zorgt voor een goede opbrengst zonne-energie 

De zonnepergola wordt gemaakt met 2 soorten zonnepanelen: semi-transparante en de originele, dichte zonnepanelen. Met name die dichte zonnepanelen van 290 Wp zorgen voor een goede opbrengst zonne-energie. Stel, u heeft een zonnepergola van zo’n 3 bij 5 meter, dan liggen er 10 zonnepanelen op die zorgen voor 2900 Wp aan vermogen.

Wilt u ook uw eigen zonne-energie opwekken met een zonnepergola?

Heeft u vragen? Laat het ons weten via info@thuisbaas.nl

 

Elske van Krieken
Communicatie, ThuisBaas

zonneveranda-zonne-energie
zonnepergola-zonnepanelen
zonneveranda-zonne-energie