Elektrotechnische vaatchirurgen maken historisch huisje in Delft aardgasvrij

De wens van de bewoner was om dit oude, keurig opgeknapte huisje aardgasvrij te maken, met zo min mogelijk breekwerk en ontsierend leidingwerk.  Een uitdaging, maar één die wel besteed is aan de elektriciens van ThuisBaas.

Voor inductie koken, warm water bereiding en infraroodpanelen waren in dit huis nieuwe elektragroepen nodig, met nieuwe leidingen van de stoppenkast naar de apparaten. Om dat zo netjes mogelijk te doen werd er gezocht naar tracés door schachten en holle plafonds. Om de kabels van door die holle ruimtes te trekken gingen de elektriciens vervolgens als ware vaatchirurgen te werk, met veren en haken en een high five als het gelukt was. Met als resultaat geen enkel kabelgootje over het plafond!

Als je elektrisch kookt, warm tapwater maakt én verwarmt moet je goed opletten dat de stoppen niet doorslaan. De groepenkast en de verdeling van de stroom door het huis wordt in de aardgasvrij trajecten van ThuisBaas altijd geanalyseerd en zo nodig aangepast, om veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Ook voor dit huis is het gelukt om dat met een aansluiting van 3 x25 ampère te doen, zodat de vastrechtkosten voor elektra niet omhoog zijn gegaan.