3e editie van Ons Huis Energieneutraal

ThuisBaas is alweer vijf jaar actief met het energieneutraal en dus aardgasvrij maken van bestaande woningen. In 2013 begonnen wij op Texel met een eerste pilot bij twintig families. En enthousiast door het behaalde succes waagden we de sprong naar het vasteland. Zo ontstond in 2015 uit dit project de sociale organisatie ThuisBaas.
ThuisBaas heeft het doel steeds meer mensen te helpen met het verwezenlijken van hun droom: een fossielvrije energievoorziening thuis en een drastische vermindering van de eigen CO2-afdruk. Thuis helemaal de baas.
Om meer mensen enthousiast te maken voor energieneutraal wonen, delen we graag de ervaringen van de bewoners. Met de organisatie van Open Huizen en via verhalen op ThuisBaas.nl. En nu presenteren we met trots de derde editie van Ons Huis Energieneutraal. Met zes praktijkvoorbeelden: van tussenwoning tot oude boerderij met voor iedereen een oplossing op maat. Zo kozen Ruud en Jarka voor een zonneveranda om extra zonne-energie op te wekken, Kees en Kitty kozen voor TONZON vloerisolatie om warmteverlies te minimaliseren, en Nico en Wilma kozen voor decentrale ventilatie voor een optimaal binnenklimaat. Energieneutraal wonen is geen droom meer, deze ThuisBazen laten zien dat het kán!
Wij hopen jullie en vele anderen met deze ervaringen te inspireren tot de stap naar een energieneutraal huis. Ga gesteund door echte verhalen ook zelf aan de slag! Natuurlijk met ThuisBaas.
Zie de hele brochure hier. En bekijk hier de vorige editie.