Zo wordt uw appartement in Amsterdam aardgasvrij 

energieneutraal-gasvrij-gasloos

Woont u in een appartement in Amsterdam en wilt u helemaal van het aardgas af? Door de subsidie van gemeente Amsterdam is dit het moment om dat te doen en het kan in 3 stappen:

1. Maak nu gebruik van de subsidie Amsterdam Aardgasvrij van gemeente Amsterdam. U krijgt maximaal €5.000 als u van het gas af gaat. De subsidie is sinds 1 september 2017 aan te vragen.

2. Bekijk hieronder de oplossing die past bij een Amsterdams appartement: infraroodpanelen voor de verwarming, instant heater(s) om het water mee te verwarmen en een inductiekookplaat om op te koken. 

3. Neem contact met ons op via info@thuisbaas.nl dan maken wij een plan op maat, een offerte en regelen we de installatie voor u. Vermeld in uw mail: uw jaarverbruik aan gas (m3) en elektriciteit (kWh), het aantal personen waarmee u woont en de oppervlakte van uw appartement (m2). Voeg tot slot ook een plattegrond met maten bij. 

Stap 1: maak nu gebruik van de subsidie Amsterdam Aardgasvrij 

Gemeente Amsterdam biedt nu een subsidie aan voor alle huiseigenaren uit Amsterdam die hun bestaande huis aardgasvrij willen maken. De hoogte van de subsidie is maximaal €5.000 als u thuis het gas afsluit en alleen nog elektriciteit gebruikt (all electric) en maximaal €8.000 voor het energieneutraal maken van uw woning. Hier bovenop worden ook de kosten voor het laten afsluiten van het gas (€605) vergoed via de subsidieregeling.

We moeten en gaan binnenkort allemaal van het gas af, dus door de subsidie is dit het moment om de overstap te maken. Als u groene stroom inkoopt, stoot u thuis geen CO2 meer uit en is uw huis klaar voor de toekomst. Sinds 1 september 2017 kunnen bewoners de subsidie aanvragen, dus wees er op tijd bij.

Heeft u een appartement in Amsterdam? Ga voor aardgasvrij en €5.000 subsidie
Als u een Amsterdams appartement heeft maakt u waarschijnlijk deel uit van een VVE en deelt u het dak met uw buren. 

Vaak kunt u dan niet voldoende zonnepanelen kwijt om alle benodigde energie zelf op te wekken. Kies daarom voor een aardgasvrij appartement, waarbij u groene energie inkoopt bij een energieleverancier. Uw huis wordt dan all electric en klimaatneutraal: u stoot thuis geen CO2 meer uit.

Heeft u een huis met een eigen dak in Amsterdam? Ga voor energieneutraal en €8.000 subsidie
Als u een koopwoning heeft met een eigen dak, dan raden we aan om voor een energieneutraal huis te gaan. Uw huis is dan ook aardgasvrij maar u gebruikt alleen zonne-energie van uw eigen dak of perceel. Dit kan het beste als u een eigen dak heeft, omdat u dan voldoende dakoppervlak heeft voor zonnepanelen. U kunt hiervoor maximaal €8.000 subsidie aanvragen. Daarnaast zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar en speciale leningsfaciliteiten. U stoot thuis geen CO2 meer uit en uw huis is klaar voor de toekomst. Wij maken een plan op maat en kunnen het ook voor u uitvoeren. Meld u aan als u mee wilt doen!

Stap 2: ontdek hier de oplossing die past bij een Amsterdams appartement

Voor Amsterdamse appartementen is infraroodverwarming een heel geschikte manier van verwarmen. Infraroodpanelen werken op zonne-energie en de warmte voelt ook als warmte van de zon. Het Nederlandse merk ThermIQ biedt deze warmte van eigen bodem en maakt infraroodpanelen van hoge kwaliteit. Met het nieuwe besturingssysteem HomeIQ kunt u de panelen heel gericht aansturen. Het werkt draadloos, via Wifi.

Een instant heater is zo klein als een schoenendoos, maar heeft veel power.

De instant heater kan al het tapwater in huis duurzaam verwarmen, zowel het water voor in de keuken als de douche. De instant heater wordt vaak geïnstalleerd in het keukenkastje. U heeft daarvoor een model uit de C-serie nodig: de CEX, CEX-U of CFX-U. De een heeft de aansluiting aan de bovenkant, de ander aan de onderkant en bij de CFX-U komt standaard een afstandsbediening.

Een inductiekookplaat zorgt ervoor dat u kunt koken op duurzame energie en dat ook het gasfornuis de deur uit kan.

infraroodpaneel-thermiq-3
infraroodpaneel-thermiq-4
infraroodpaneel-thermiq-5

.
.
De nieuwste infraroodpanelen van het Nederlandse merk ThermIQ

instant-heater-water-verwarmen
instant-heater-zonne-energie
instant-heater-doorstromer-display

..
..
.

Een instant heater van het Duitse merk Clage

energieneutraal-huis-inductie
energieneutraal-huis-inductie-2
energieneutraal-huis-inductie

.
..

Een inductiekookplaat die past bij uw wensen

Stap 3: wij maken een plan op maat en regelen de installatie voor u

Bent u serieus geïnteresseerd om deze stap te zetten, dan horen we graag van u via info@thuisbaas.nl

Wij maken het plan op maat, de offerte waarmee u de subsidie kunt aanvragen en regelen de installatie voor u. Zonder zorgen van het gas af!

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om van het gas af te gaan?

De gebouwde omgeving – waaronder alle woningen – zorgt voor ongeveer een derde van alle CO2-uitstoot in Nederland. Als we dus allemaal ons huis aardgasvrij maken en alleen nog duurzame energie gebruiken kunnen we de CO2-uitstoot behoorlijk terugdringen. Dat is belangrijk is om verdere gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

We moeten en gaan sowieso allemaal van het gas af, en door de subsidie van gemeente Amsterdam is dit een goed moment om de stap te zetten. Uw huis is dan klaar voor de toekomst.

Kan ik alleen individueel gebruik maken van deze oplossing of ook met mijn VVE?

Wij helpen particuliere huiseigenaren van het gas af en dat doen wij woning voor woning. We helpen dus niet een Vereniging van Eigenaren (VVE) in één keer van het gas af. U kunt contact met ons opnemen om individueel aan de slag te gaan. De subsidie van gemeente Amsterdam vraagt u ook individueel aan.

Wordt het afsluiten van het gas ook vergoed door de subsidieregeling van gemeente Amsterdam?

Ja. De kosten van het afsluiten van het gas zijn €605,- in Amsterdam en deze kosten worden gedekt door de subsidieregeling Amsterdam Aardgasvrij.

Ik heb hiervoor een 3-fase (3x25 A) aansluiting nodig. Worden deze kosten ook gedekt?

Nee. Netbeheerder Liander rekent €205,- voor het aanpassen van de aansluiting naar een 3x25A aansluiting. Deze eenmalige kosten worden niet gedekt door de subsidieregeling en betaalt u zelf.

Is de warmte van infraroodpanelen comfortabel?

De warmte van infraroodpanelen voelt als de warmte van de zon. Zelfs als de temperatuur buiten niet hoog is, kan het in de zon toch heel aangenaam voelen. CV verwarming is meer te vergelijken met een warme dag waarop de luchttemperatuur hoog is, maar de zon niet schijnt.

Het is dus een andere manier van verwarmen maar beide zijn comfortabel. We noemen hieronder enkele bijzondere eigenschappen van infraroodwarmte:

  1. U wordt warm in plaats van de lucht
    Het verwarmt in eerste instantie de mensen en de objecten in de woonruimte en in tweede instantie pas de lucht. CV verwarming verwarmt juist de lucht in huis en op die manier de mensen en objecten.
  2. U kunt heel gericht ruimtes in huis verwarmen
    Met infraroodpanelen kunt u uw huis heel gericht verwarmen, waar het op dat moment nodig is: als u bijvoorbeeld de hele dag thuis werkt aan uw bureau, kunt u ervoor kiezen om alleen het paneel boven uw bureau aan te zetten en de rest van het huis bewust wat koeler te houden.
  3. U kunt de panelen slim aansturen
    Met het besturingssysteem HomeIQ – dat draadloos werkt op Wifi – kunt u de panelen afzonderlijk van elkaar aansturen en ook slim aansturen. Zo kunt u de infraroodpanelen ook op 80% laten draaien om energie te besparen en tegelijkertijd de kamer op temperatuur te houden. Ook kunt u bijvoorbeeld instellen dat de badkamer warm is zodra u wilt douchen.

Moet mijn appartement goed geïsoleerd zijn voor infraroodverwarming?

We raden aan dat uw appartement redelijk goed geïsoleerd is, om warmtelekken te beperken. Hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe minder hard te infraroodpanelen hoeven te draaien en hoe minder energie u verbruikt.

Hoeveel liter water per minuut stroomt door de instant heater(s)?

5,5 a 6 liter per minuut. We gebruiken de instant heaters ook in de huizen die we energieneutraal maken en uit ervaring blijkt dat bewoners met de instant heater comfortabel douchen. Een gewone douchekop werkt het beste, niet een energiebesparende douchekop.