Wilt u graag van het gas af en een all electric thuis dat klaar is voor de toekomst?

Wij maken voor u het plan en voeren dit uit, zodat u alleen de subsidie hoeft aan te vragen. Het werkt als volgt:

1. Meld u aan door via de button hieronder het aanmeldformulier in te vullen en te versturen. Stuur ook aanvullend een plattegrond van uw woning inclusief lengte- en breedtematen naar info@thuisbaas.nl. 

2. Wij geven u dan snel een eerste inzicht in wat u nodig heeft om thuis van het gas af te gaan inclusief de bijbehorende kosten. De oplossing bestaat uit infraroodpanelen, instant heater(s) en/of elektrische boiler(s) en een inductiekookplaat. Als dit eerste inzicht u aanspreekt, maken wij graag een telefonische afspraak om alle puntjes op de i te zetten en het plan op maat definitief te maken.

3. Op basis van het definitieve plan maken wij een offerte, die wij beiden ondertekenen. Mocht u in aanmerking komen voor een subsidie, dan kunnen wij helpen met het aanvragen. Zie hiernaast voor de laatste updates.

UPDATE 8 januari 2020: De gemeenteraad van Amsterdam heeft een nieuwe subsidieregeling vastgesteld voor het aardgasvrij maken van je woning van €3.000. Voor meer informatie en voor een vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen via info@thuisbaas.nl

4. In voorbereiding op de uitvoering plannen wij een huisbezoek, waarbij we de puntjes op de i zetten. Daaropvolgend plannen wij de uitvoering in, eventueel inclusief (het voorbereiden van) de verzwaring van de meterkast.

Meld u aan!

Bent u benieuwd hoe een aardgasvrije woning bevalt en wat er allemaal mogelijk is? Bekijk hier de ervaringen van verschillende bewoners.

De aardgasvrije oplossing: infraroodpanelen, instant heater en een inductiekookplaat

Voor appartementen is infraroodverwarming een heel geschikte manier van verwarmen. Infraroodpanelen worden bevestigd aan het plafond en werken op elektriciteit. De warmte voelt heel prettig aan en is nog het meest te vergelijken met de warmte van de zon. Het Nederlandse merk ThermIQ maakt infraroodpanelen van hoge kwaliteit en met hun nieuwe besturingssysteem HomeIQ kunt u de panelen heel gericht en draadloos via Wifi aansturen.

Een instant heater is zo klein als een schoenendoos, maar heeft veel power. De instant heater kan al het tapwater in huis verwarmen, zowel het water voor in de keuken als de douche. Omdat er geen boiler is wordt er ook geen warm water

opgeslagen en verwarmt u dus slechts zoveel water als u nodig heeft. Ook wordt een instant heater zo dicht mogelijk bij het tappunt geïnstalleerd, waardoor er geen leidingverlies is. Energieverlies en waterverspilling zijn met een instant heater verleden tijd.

Inductiekookplaten zijn er in alle soorten en maten. Inbouw en opbouw of als onderdeel van een fornuis inclusief een elektrische oven. Het is een moderne en energie-efficiënte manier van koken. Geen hete pannen meer, makkelijk schoon te houden en 100% aardgasvrij.

infraroodpaneel-thermiq
infraroodpanelen-badkamer
thermostaat-draadloos-infrarood

.
.
De infraroodpanelen van het Nederlandse bedrijf ThermIQ

instant-heater-water-verwarmen
instant-heater-zonne-energie

..
..
.

Een instant heater of elektrische boiler van het Duitse bedrijf Clage

.
..

Een inductiekookplaat of -fornuis van het Nederlandse bedrijf Atag

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om van het gas af te gaan?

De gebouwde omgeving – waaronder alle woningen – zorgt voor ongeveer een derde van alle CO2-uitstoot in Nederland. Als we dus allemaal ons huis aardgasvrij maken en alleen nog duurzame energie gebruiken kunnen we de CO2-uitstoot behoorlijk terugdringen. Dat is belangrijk om verdere gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

We moeten en gaan sowieso allemaal van het gas af, en door de subsidie van gemeente Amsterdam is dit een goed moment om de stap te zetten. Uw huis is dan klaar voor de toekomst.

Waarom een all electric appartement en niet een energieneutraal appartement?

Als u een Amsterdams appartement heeft maakt u waarschijnlijk deel uit van een VVE en deelt u het dak met uw buren. Vaak kunt u dan niet voldoende zonnepanelen kwijt op het gedeelde dak om alle benodigde energie voor uw huis zelf op te wekken. Energieneutraal betekent dat u alleen nog zonne-energie van uw eigen dak of perceel gebruikt en dat is dan (meestal) niet haalbaar. Maar een all electric appartement, waarbij u groene duurzame stroom inkoopt, is dan wel haalbaar. U stoot dan net als bij een energieneutraal huis geen CO2 meer uit. Uw appartement is dan klimaatneutraal.

Ik heb een woning met een eigen dak in Amsterdam, wat raden jullie daarvoor aan?

Als u een koopwoning heeft met een eigen dak, dan raden we aan om voor een energieneutraal huis te gaan. Uw huis is dan ook aardgasvrij maar u gebruikt alleen zonne-energie van uw eigen dak of perceel. Dit kan het beste als u een eigen dak heeft, omdat u dan voldoende dakoppervlak heeft voor zonnepanelen. U kunt hiervoor maximaal €8.000 subsidie aanvragen bij Gemeente Amsterdam. Daarnaast zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar en speciale leningsfaciliteiten. Wij kunnen dit van A tot Z voor u verzorgen: van een plan op maat tot de uitvoering inclusief garantie. Meld u hier aan als u mee wilt doen!

*De subsidieregeling van Gemeente Amsterdam vindt u hier.

Kan ik alleen individueel gebruik maken van deze oplossing of ook met mijn VVE?

Wij helpen particuliere huiseigenaren van het gas af en dat doen wij woning voor woning. We helpen dus niet een Vereniging van Eigenaren (VVE) in één keer van het gas af. U kunt contact met ons opnemen om individueel aan de slag te gaan. De subsidie van gemeente Amsterdam vraagt u ook individueel aan.

Wordt het afsluiten van het gas ook vergoed door de subsidieregeling van gemeente Amsterdam?

Ja. De kosten van het afsluiten van het gas zijn €605,- in Amsterdam en deze kosten worden gedekt door de subsidieregeling Amsterdam Aardgasvrij.

Ik heb hiervoor een 3-fase (3x25 A) aansluiting nodig. Worden deze kosten ook gedekt?

Nee. Netbeheerder Liander rekent €205,- voor het aanpassen van de aansluiting naar een 3x25A aansluiting. Deze eenmalige kosten worden niet gedekt door de subsidieregeling en betaalt u zelf.

Is de warmte van infraroodpanelen comfortabel?

De warmte van infraroodpanelen voelt als de warmte van de zon. Zelfs als de temperatuur buiten niet hoog is, kan het in de zon toch heel aangenaam voelen. CV verwarming is meer te vergelijken met een warme dag waarop de luchttemperatuur hoog is, maar de zon niet schijnt.

Het is dus een andere manier van verwarmen maar beide zijn comfortabel. We noemen hieronder enkele bijzondere eigenschappen van infraroodwarmte:

  1. U wordt warm in plaats van de lucht
    Het verwarmt in eerste instantie de mensen en de objecten in de woonruimte en in tweede instantie pas de lucht. CV verwarming verwarmt juist de lucht in huis en op die manier de mensen en objecten.
  2. U kunt heel gericht ruimtes in huis verwarmen
    Met infraroodpanelen kunt u uw huis heel gericht verwarmen, waar het op dat moment nodig is: als u bijvoorbeeld de hele dag thuis werkt aan uw bureau, kunt u ervoor kiezen om alleen het paneel boven uw bureau aan te zetten en de rest van het huis bewust wat koeler te houden.
  3. U kunt de panelen slim aansturen
    Met het besturingssysteem HomeIQ – dat draadloos werkt op Wifi – kunt u de panelen afzonderlijk van elkaar aansturen en ook slim aansturen. Zo kunt u de infraroodpanelen ook op 80% laten draaien om energie te besparen en tegelijkertijd de kamer op temperatuur te houden. Ook kunt u bijvoorbeeld instellen dat de badkamer warm is zodra u wilt douchen.

Moet mijn appartement goed geïsoleerd zijn voor infraroodverwarming?

We raden aan dat uw appartement redelijk goed geïsoleerd is, om warmtelekken te beperken. Hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe minder hard te infraroodpanelen hoeven te draaien en hoe minder energie u verbruikt.

Hoeveel liter water per minuut stroomt door de instant heater(s)?

5,5 a 6 liter per minuut. We gebruiken de instant heaters ook in de huizen die we energieneutraal maken en uit ervaring blijkt dat bewoners met de instant heater comfortabel douchen.