Zaterdag 28 maart: Aardgasvrij OPEN HUIS

UPDATE:

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS ZAL DIT OPEN HUIS NIET DOORGAAN OP 28 MAART. ZODRA HET WEER MOGELIJK IS, ZULLEN WE EEN NIEUWE DATUM COMMUNICEREN. DANK VOOR UW BEGRIP.

Op zaterdag 28 maart zijn we weer bij Michiel en Els in Slotermeer, Amsterdam voor het derde Aardgasvrije Open Huis van deze maand. Verwarming gaat in de woning van Michiel en Els via infraroodpanelen aan het plafond, in totaal 13 stuks. In de badkamer op de bovenste verdieping hangt een elektrische boiler van 120 liter die voldoende warm water levert voor twee badkamers. In de keuken nog een kleine elektrische boiler en koken gaat middels inductie. De stroomvoorziening is aangepast naar 3×25 ampere en een aanzienlijk deel van de stroombehoefte wekken ze zelf op middels 12 zonnepanelen op het dak. Kom kijken, ontmoet de bewoners en stel alle vragen, u bent van harte welkom voor een rondleiding door het huis.

“Klimaatverandering en de invloed van de mens daarop is evident en heftig, het is prettig dat we daar zelf iets tegen kunnen doen. Wat dat betreft is de slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’ nog steeds actueel. Wij kochten een jaren ’50 huis waar ook sinds de jaren ’50 letterlijk geen spijker meer aan vertimmerd was, een totaalverbouwing dus met behoud van de charme van het oude huis. Naast isolerende maatregelen (o.a. dubbel glas) hebben wij de stap richting aardgasvrij genomen. Er zijn hier in de wijk legio koopwoningen met verouderde cv-installaties en weinig besparende maatregelen dus wellicht dat meer mensen op het idee komen. Het is even wennen aan een nieuwe manier van verwarmen maar het werkt wel prettig en je kunt ook fijn ramen open zetten zonder verlies van warme lucht (want infrarood verwarmt objecten, geen lucht). Warm water uit de kranen is direct beschikbaar, goed heet en voldoende voor alle toepassingen. En inductiekoken vind ik inmiddels veel prettiger dan op gas. Kortom zeer tevreden!”

 

Overweegt u ook om uw woning Aardgasvrij te maken? U bent op zaterdag 28 maart van harte welkom bij Michiel en Els tussen 13:00 en 16:00 uur. Dan kunt u komen voelen hoe de infraroodpanelen verwarmen, zien hoe klein de instant heater is, en ook hoe snel water kookt met een inductiekookplaat. Meld u aan via info@thuisbaas.nl onder vermelding van ‘open huis 28 maart’. Per mail krijgt u bij aanmelding het precieze adres toegestuurd.